• Nyheder

  Nyt tag til Boligforeningen???

  05.2.2012

  Er det en boligforeningen eller et større boligkompleks som skal have renoveret taget, så anbefaler vi et Naturskifertag. Naturskiferen har en længere levetid, end nogen anden tagtype. Hvilket resulterer i den laveste omkostning pr. år.

  Tag-specialisten klarer opgaver i alle størrelser, og står gerne for en total løsning.

  DSC04229

 • Sagt om os:

  DSC02952

  "Tag-specialisten.dk gennemgik vores tagkonstruktion og kom med forslag til forbedringer. De udførte en rentabilitetsberegning, således vi kunne se besparelser i forhold til udgifter med forbedringer. Tidsplanen blev overholdt og byggeriet blev afsluttet indenfor det aftalte budget. "

  Henrik Jensen, Eskelund

  Hos Henrik anvendte vi plader fra Cembrit.

Grønne tage


 

RTEmagicC__billeder_2008_juni_Ny_Sommer_20070180

 

Hvorfor vælge et grønt tag?

Grønne tage er inden for de seneste år blevet mere og mere populære i Danmark

Grønne tage har den fordel, at de optager en del af den regn og anden nedbør, der falder på taget. Et grønt tag optager i gennemsnit 50 procent af nedbøren, som falder på taget. Dermed kan du aflaste kloakken, så den ikke skal bortlede så meget vand som ellers.

Samtidig holder vegetationen og drænlaget, som planterne vokser i, på vandet, så kloakken ikke belastes med store mængder vand på meget kort tid, når der kommer et voldsomt regnskyl. Når nedbøren ledes ned i kloakken i et mere jævnt tempo, nedsættes risikoen for, at kloakken løber over, så der kommer oversvømmelse af hus og kælder.

Når regnen falder på taget, optager planterne en stor del af nedbøren, mens resten løber igennem tagets drænlag og ned ad tagfladen til tagrenden og videre til kloakken.

 

Mange parcelhuse fra 1960'erne og 1970'erne og mange nye huse fra 1990'erne og frem har flade tage eller saddeltage med forholdsvis flad taghældning. Både byggeteknisk og arkitektonisk vil det som regel passe fint til disse huse med et grønt tag. Især et grønt tag med en relativt kort vegetation, som giver taget et lidt skarpt udtryk, vil passe godt til husenes stil.

Et grønt tag vil også passe meget fint til et lidt rustikt hus, f.eks. et træhus i norsk eller moderne dansk stil. På den type huse vil en lidt vildtvoksende plantesammensætning med urter eller græs fuldende husets rustikke udtryk.

Hvilke fordele og ulemper er der ved grønne tage?

 

Fordele

Grønne tage optager en stor del af den nedbør, som falder på taget. Dermed aflaster et grønt tag kloaksystemet.

Et grønt tag er et meget miljøvenligt materiale i sammenligning med mange andre tagmaterialer. Et grønt tag kræver stort set ingen energi at producere, og er dermed CO2-neutralt.

Med et grønt tag kan en kedelig grå og øde tagflade omdannes til en grøn flade, som giver liv i bybilledet og er smuk at se på.

Et grønt tag kan bruges til en terrasse hævet over terrænet.

Vegetationsmåtterne beskytter det underliggende tagmateriale mod solen og udjævner de temperatur- og fugtforhold, som tagmaterialet er udsat for. Det betyder f.eks., at tagpap under grønne tage holder længere end almindelig tagpaptag, der er udsat for vind, sol og nedbør.

Vegetationsmåtterne isolerer godt både for kulde og støj udefra.

Stenurter er sukkulenter, dvs. tykbladede og tørketålende planter, som kan gemme meget vand i de tykke blade. Da stenurterne rummer meget vand, betyder det, at et grønt tag har en høj brandmodstand.

 

Ulemper

Grønne tage har et anderledes udseende end de gængse tagmaterialer, men det kan jo af nogle betragtes som en fordel.

Grønne tage er ikke altid tilladt ifølge lokalplan eller servitutter. Flere kommuner er dog begyndt at gøre det muligt at etablere grønne tage.

Grønne tage passer ikke til alle hustyper. Visse tagkonstruktioner og taghældninger kan ikke bære vegetationens vægt.

 

gammelgaardsvej002_560x260

 

Vil du læse om andre tagtyper? Gå til oversigten: Tagrenovering